Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Apa guna ada program Pemuda tapi tiada impak? @khairykj

Dikhabarkan PPU Kuantan banyak mengadakan program-program untuk pemuda tapi agak hairan bila tiada satu pun program yang nampak dan mampu memberi impak. Jadi bagaimanakah tuntutan dari PPU Kuantan yang menyatakan mereka telan banyak melakukan program? Bila diminta bukti alasanya ilah rekod hilang. Secara logiknya jika ada program dari PPU Kuantan sudah pasti ada bukti-bukti bergambar dan sudah tentu menjadi buah mulut orang ramai tambahan jika ianya memberi impak yang besar kepada masyarakat.

Dimanakah hala-tuju PPU Kuantan dalam meneruskan perjuangan Pemuda bahagian? Dimanakah gerakerja PPU Kuantan bagi meraih sokongan dan meningkatkan keahlian baru dalam UMNO? Yang pentingnya apa program-program yang dijalankan oleh PPU Kuantan? Kita mendesak agar diadakan forum terbuka untuk memberi peluang kepada KP Kuantan membuat penerangan dan penjelasan tentang hala-tuju supaya akarumbi dapat membantu PPU Kuantan tetapi saranan ini telah disalah ertikan oleh Nara Nordin selaku KP. Dia beranggapan bahawa forum terbuka ini ialah pentas untuk menjatuhkan dia dan memecah-belahkan Pemuda Kuantan. Bukankah sudah ada pepercahan dalam PPU Kuantan dibawah pimpinan dia sendiri? Saat dia mengenepikan NKP dan melakukan divide and rule sudah berlaku peperahan dalam PPU Kuantan. Jadi dimanakah forum terbuka ini akan menjadikan PPU Kuantan berpecah belah? Mungkin kerana Nara Nordin sedar bahawa sudah banyak kali dia membohongi akarumbi jadi dia agak gentar untuk mengadakan forum ini. Hanya mereka yang takutkan bayang-bayang sendiri sahaja tidak mahu menerima kenyataan.

Saya secara peribadi cuba mencari satu program anjuran PPU Kuantan yang mampu memberi impak kepada anak-anak muda, malangnya tiada satu pun program PPU Kuantan yang melekat dihati anak-anak muda. Melalui kaji selidik saya secara rawak program-program PPU Kuantan hanya berkisar dikalangan mereka sahaja, tiada usaha untuk membuat “engagement”  dengan pengundia atas pagar atau pengundi baru. Apatah lagi untuk mendapatkan keahlian baru dikalangan anak-anak muda. Kegagalan PPU Kuantan dan Nara Nordin untuk membawa nama Pergerakan Pemuda UMNO Kuantan keperingkat lebih tinggi akan mengakibatkan UMNO makin ditolak oleh masyarakat. Sudah pastinya menjelang PRU14 PPU Kuantan tidak akan mampu mengumpulkan jentera yang padu bagi membantu calon-calon Barisan Nasional.

Justeru, PPU Kuantan dan Nara Nordin harus akui kelemahan dan cuba baiki kelemahan itu dengan berdepan dalam forum terbuka bagi membuat penjelasan. Solusi sudah diberi dan Nara Nordin hanya perlu berani dalam merungkai permasalahan ini.

Advertisements

No Responses to “Apa guna ada program Pemuda tapi tiada impak? @khairykj”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s