Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

KP Kuantan panas hati bila mantan KPN Pahang tetap mesra dengan KPUM. @khairykj

image

Sudah pastinya KP Kuantan terbakar hati bila melihat gambar kemesraan antara mantan KPN Sdr Shah Ahmad dengan KPUM YB Khairy Jamaluddin walaupun sudah tidak lagi menduduki kerusi Ketua Pemuda UMNO Negeri Pahang.

Memang benar yang dikatakan KP Kuantan memang busuk hati dan tidak akan senang dengan kemesraan orang lain. Walaupun terpaksa berkorban Shah Ahmad tetap akan menjalankan tugas dan amanah yang dipikul selaku Ketua Pemuda UMNO Bahagian Pekan bukan seperti KP Kuantan yang sanggup mengkhianati amanah semata-mata kerana kepentingan peribadi.

Jelas perbezaan antara dua pemimpin muda, satu yang bermaruah dan yang satu lagi hanya mementingkan kepentingan diri. KP Kuantan tidak langsung layak untuk menjadi pemimpin kerana dia sendiri gagal dalam banyak perkara. Mengapa KP Kuantan tidak melepaskan jawatannya jika tidak bersetuju dengan perlantikan Shah Ahmad sebagai KPN? Sudah pasti dia tidak mampu berbuat demikian kerana dia tidak mahu hilang punca pencarian. Itulah sebabnya mengapa dia beria-ria melobi agar mendapat tempat sebagai Ketua Penerangan Pemuda UMNO Negeri Pahang, hanya dengan itu sahaja dia mampu meraih kontrak-kontrak kerajaan bagi menyara hidupnya.

Apa-apa pun kita tunggu dan lihat apa kesudahan manusia yang mempunyai hati busuk seperti KP Kuantan ini.

No Responses to “KP Kuantan panas hati bila mantan KPN Pahang tetap mesra dengan KPUM. @khairykj”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s