Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Fuziah GAGAL sebagai Ahli Parlimen.

Bencana banjir besar yang berlaku di Kuantan telah membuka pekung Ahli Parlimen PKR Kuantan Fuziah Salleh seluas-luasnya. Berbicara diparlimen desak kerajaan umumkan darurat sedangkan dia sendiri tidak jejak kaki kebumi Kuantan pada hari pertama kejadian.

Dimana Fuziah ketika operasi menyelamat mangsa dijalankan? Tiada langsung bayangnya kelihatan apatah lagi jentera PKR turun bersabung nyawa membantu operasi menyelamatkan mangsa. Apa yang dia lakukan untuk rakyat Kuantan? Perkara pertama yang dia lakukan sebagai Ahli Parlimen bila pulang ke Kuantan adalah MEMAKI HAMUN petugas MPK diSJKC Chung Ching.

Adakah itu tugas seorang Ahli Parlimen. Untuk pengetahuan pembaca, operasi menyelamat mangsa banjir sejak hari pertama kejadian telah dijalankan oleh sukarelawan UMNO Bahagian Kuantan dan beberapa agensi penyelamat. Tiada seorang pun dari PKR datang membantu. Pasukan khas UMNO Kuantan telah membuka bilik operasi banjir dipejabat UMNO Bahagian Kuantan dengan serta merta dan terus memohon bantuan dari luar.

image

Gambar diatas adalah gambar bilik operasi banjir yang dibuka oleh UMNO Kuantan untuk mengumpul maklumat dan menghulurkan bantuan segera kepada mangsa. Yang pastinya SEHINGGA KINI FUZIAH SALLEH TIADA LANGSUNG MEMBUKA BILIK GERAKAN BANJIR. Jelas sekali Ahli Parlimen PKR Kuantan ini tidak berminat sama sekali membantu rakyat didalam kesusahan. Begitu juga dengab ADUN PKR bagi kawasan Teruntum dan ADUN PAS bagi kawasan Tg Lumpur tiada satu pun bantuan dihulurkan pada permulaan kejadian.

image

Pengundi sudah muak dengan sikap HYPOCRITE Fuziah Salleh yang suka menangguk diair yang keruh. Penipuan demi penipuan yang dilakukan oleh Ahli Parlimen PKR Kuantan telah membuatkan rakyat Kuantan mengutuk tindakannya. Apa yang menyedihkan bila bekalan yang dihantar kepada pusat pemindahan banjir hanya diperuntukan kepada puak-puak mereka sahaja. Adakah ini sikap Ahli Parlimen yang kita mahu?

Ahli Parlimen PENIPU itu yang diungkapkan kepada saya bila meninjau ke pusat-pusat pemindahan banjir. Bayangkan dalam keadaan terdesak dan rakyat didalam kesusahan Fuziah Salleh sanggup lagi mempolitikan keadaan. Penduduk Kuantan TERTIPU LAGI DENGAN FUZIAH SALLEH…..

Advertisements

No Responses to “Fuziah GAGAL sebagai Ahli Parlimen.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s