Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Majlis Perbandaran Kuantan PBT yang sentiasa dikritik.

image

Siapa sedar yang Majlis Perbandaran Kuantan adalah satu PBT yang banyak dianugerahkan dengan perlbagai penghargaan. Dari inovasi sehinggalah kepada pengurusan bandar. Namun MPK jugalah menjadi sasaran masyarakat sekirannya sesuatu perkara yang tidak dapat diterima berlaku disekitar Kuantan.

Jika dikaji dan diambil tahu apa khidmat yang disediakan oleh MPK sudah pasti rakyat mengerti sejauh mana pengorbanan dan usaha yang telah dilakukan oleh pihak pengurusan dan kakitangan MPK. Banyak perkara yang kita sebagai rakyat terlepas pandang dan tanpa usul periksa kita meletakan kesalahan itu kepada PBT. Contoh seperti pengurusan sampah yang sebenarnya bukan lagi dibawah kawalselia pihak MPK tetapi jika ada sesuatu perkara yang berkaitan dengan pengurusan sampah MPK akan menjadi sasarannya.

Saya terpanggil untuk cuba mengubah persepsi masyarakat terhadap MPK dan saya akan cuba untuk melakukannya pada siri-siri yang akan datang. Saya juga mengalu-alukan sebarang komen dari para pembaca berkaitan dengan permasalahan yang dihadapi disekitar Kuantan.

Posting ini adalah satu posting pemulaan dan akan disusuri kemudian dengan isu-isu dan pandangan-pandangan dari kedua-dua pihak, MPK dan masyarakat Kuantan.

Sama-sama kita nantikan sambungan artikel ini.

Advertisements

No Responses to “Majlis Perbandaran Kuantan PBT yang sentiasa dikritik.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s