Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

AJK UMNO Bahagian mencabar jawatan Ketua UMNO Bahagian Kuantan.

image

Selesai sudah waktu untuk menyerahkan borang pencalonan untuk pemilihan UMNO tahun ini pada jam 5 petang. Seperti yang telah dimaklumkan Ketua UMNO Bahagian Kuantan akan ditentang oleh 2 orang pencabar. Salah seorangnya adalah Mutalib b. Shamsuddin.

Sudah lama kedengaran nama ini yang bakal menjadi pencabar kepada Dato Wan Adnan dan hari ini mengesahkan semua desas-desus. Banyak sejarah tentang Mutalib b. Shamsuddin ini. Pernah memegang jawatan sebagai Naib Ketua Pemuda UMNO Kuantan satu ketika dahulu dan dia juga ada pertalian saudara dengan AP DAP Melayu Arif Sabri aka SakmongkolAK47.

Entah mengapa dia beria-ria sangat untuk bertanding kerusi Ketua Bahagian UMNO Kuantan tiada siapa yang tahu. Katanya untuk transformasi tapi transformasi apa? Adakah dia mampu melakukan sesuatu yang lebih baik dari Dato Wan Adnan? Apa “benchmark” dia? Cukup sempurnakah tugas dan tanggungjawab dia ketika menduduki jawatan AJK Bahagian? Apa yang telah dia lakukan ketika PRU13 yang lepas?

Banyak lagi persoalan yang perlu Mutalib b Shamsuddin ini jawap. Bila dia boleh menjawab? Apa perancangan dia untuk UMNO Bahagian Kuantan? Cukup sudahkan ilmunya untuk menyaingi Dato Wan Adnan?

Kita akan ajukan lagi pelbagai soalan kepada dia selaku pencabar kepada Dato Wan Adnan. Apa yang jelas UMNO Kuantan tidak memerlukan sesiapa sahaja untuk mengantikan Dato Wan Adnan.

p/s: Gambar parang diatas banyak maknanya. Jangan pulak lepas pemilihan kali ini ada yang bawa sabit pula.

Advertisements

One Response to “AJK UMNO Bahagian mencabar jawatan Ketua UMNO Bahagian Kuantan.”

  1. skrang zaman pistol bro …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s