Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

SAH!!! Ketua Bahagian UMNO Kuantan dicabar.

image

Dalam diam dan dalam aman rupa-rupanya ada pula yang ingin mencabar kedudukan Ketua Bahagian UMNO Kuantan dalam pemilihan kali ini. Soalnya siapa bakal mencabar kedudukan Dato’ Wan Adnan selaku Ketua Bahagian?

Agak meriah pemilihan UMNO Bahagian Kuantan kali ini, bukan saja Ketua Bahagian yang ada pertandingan malaha semua sayap juga ada pertanding tetapi yang menarik perhatian dan bakal menjadi hangat adalah pertandingan untuk jawatan Ketua Bahagian.

Pertandingan antara “gajah dan nyamuk” memang cukup tepat untuk digambarkan antara pencabar dan penyandang. Siapa pencabarnya akan disusuli didalam posting seterusnya.

Mampukah pencabar kepada Dato’ Wan Adnan memberi saingan atau mengugat kedudukan beliau? Dengar-dengar pencabarnya ini ‘ditaja’ dari Putrajaya. Siapa yang menaja? Dan mengapa dicalonkan pencabar ini? Banyak persoalan yang bakal dibongkar selepas ini. Siapa, mengapa, dimana, untuk apa semuanya akan dibongkar, saya akan menyusuli semuanya dalam posting-posting yang akan datang.

Sementara itu kita cuba cari-cari, jenguk-jenguk, tanya-tanya siapakah yang “berjiwa besar” cuba mencabar Dato’ Wan Adnan………..

Bahagian ke-2 bakal menyusul….sama-sama kita nantikan.

No Responses to “SAH!!! Ketua Bahagian UMNO Kuantan dicabar.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s