Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Kaum Cina tidak perlu berlakon lagi, cukup sudah pengkhianatan kamu.

image

Berdasarkan kepada keputusan PRU13 tidak dapat dinafikan lagi kaum Cina telah menolak Barisan Nasional kerana mereka tidak mahu lagi orang Melayu meneraju kerajaan Malaysia. Kini angin dan sentimen perkauman amat kuat dimainkan oleh mereka.

Ada dikalangan anak-anak muda Cina yang sanggup menghina bendera Malaysia hanya kerana mereka tidak mahu lagi Barisan Nasional meneraju negara ini. Banyak kenyataan berbaur perkauman dikeluarkan oleh golongan ini. Adakah kita sebagai orang Melayu hanya mampu berdiam diri?

Sudah cukup banyak perkara yang kerajaan pimpinan BN membantu mereka namun selagi mereka tidak dapat merampas kuasa politik negara ini selagi itu mereka akan terus menekan dan menghina negara ini.

Bagi BN kedudukan MCA didalam komponennya wajib dikaji kerana sudah jelas mereka gagal mengembalikan sokongan kaum Cina kepada BN. Apa perlu mereka berada didalam BN sedangkan kegagalan mereka mengembalikan kepercayaan kaum Cina kepada kerajaan? Ada dikalangab mereka yang sanggup mengkhianati BN kerana dendam kehilangan kerusi yang kononnya milik mereka.

Jelas sudah BN tidak memerlukan MCA untuk menubuhkan kerajaan. Ini dapat dibuktikan dengan apa yang berlaku ketika ini. Tidak perlu lagi kaum Cina melakonkan babak-babak menusuk jiwa dengan menyatakan sokongan padu pada BN. Orang Melayu sudah muak dengan sandiwara kaum Cina yang hanya mementingkan keuntungan peribadi dan kekayaan bangsa sendiri.

Bila orang Melayu mempertahankan hak orang Melayu dengan pantas mereka melaungkan rasis. Tetapi bila mereka melaungkan kepentingan mereka tidak pulang bersifat rasis. Sudah terang lagi bersuluh, sikap rasis yang tebal dikalangan kaum Cina tidak dapat dilindungi lagi.

Dengan adanya DAP yan kerap kali bermain dengan sentimen perkauman dan bermain politik kebencian secar halus selagi itu orang Melayu akan terus dihinjak dan dihina. ISLAM akan terus diperkotak katik kan oleh golongan ini.

Mulai saat ini kerajaan Barisan Nasional yang telah mendapat mandat dari rakyat perlu mengkaji kedudukan kaum Cina didalam negara ini. Kita mempunyi perlembagaan dan keutamaan harus diberikan kepada Melayu ISLAM dan bumiputera. Jangan lagi kita termakan dengan lakonan kaum Cina yang akhirnya mengkhianati Barian Nasional.

Advertisements

No Responses to “Kaum Cina tidak perlu berlakon lagi, cukup sudah pengkhianatan kamu.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s