Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Pengkhianatan pengundi Cina terhadap BN.

PRU13 menampakan dominasi parti DAP dengan begitu ketara sekali. Apa yang kita dapat lihat ketika ini adalah penolakan pengundi Cina terhadap Barisan Nasional. Jelas sekali penolakan terhadap Barisan Nasional hanyalah kerana UMNO parti dominan didalam Barisan Nasional.

DAP dengan agenda rasis mereka terus menekan bangsa Melayu untuk merealisasikan impian mereka merampas kuasa politi Tanah Melayu. Dengan pecaturan dan perancangan rapi mereka menyusun langkah memastikan kedudukan orang Melayu didalam parlimen berkurangan.

DAP bermain dengan sentimen perkauman yang amat halus dan menghasut kaum Cina untuk menolak Barisan Nasional. Ini yang terjadi pada PRU13, pengkhianatan kaum Cina terhadap Barisan Nasional telah menyaksikan banyak kerusi yang UMNO tandingi tumbang akibat undi kaum Cina.

Tidak terlepas ialah kerusi P083 Kuantan yang mana calon winnable dan calon anak tempatan tewas ditangan calon luar yang jelas tidak langsung berkhidmat untuk masyarakat akibat pengkhianatan kaum Cina. DAP juga mengunakan MCA sebagai alat untuk menjatuhkan UMNO/BN.

Ini realitinya dimana kaum Cina kini makin berani menghina dan memperlekehkan orang Melayu. DiKuantan ini kerajaan BN telah meluluskan pembinaan sekolah swasta Cina atas permintaan pemimpin mereka namun mereka tetap mengkhianati BN. Kerajaan BN juga telah berjaya menarik pelabur dar China untuk melabur di MCKIP dengan harapan dapat meluaskan ekonomi kaum Cina tetapi ini juga telah dikhianati.

Apakah kita perlu lagi tunduk kepada kaum ini? Wakil mereka didalam BN juga gagal untuk membantu dan seharusnya kerajaan BN pimpinan orang Melayu mengambil ikhtibar atas pengkhianatan ini. Cukup sudah kita merayu dan memberi kemudahan kepada mereka. Orang Melayu harus diberikan peluang untuk menguasai sektor ekonomi dengan lebih banyak lagi. Kerajaan harus memberi kekuatan kepada orang Melayu untuk merampas kuasa ekonomi dari terus diboloti oleh kaum Cina.

Dahulukan anak peribumi dan pastikan bangsa Melayu terus kuat dan terus memegang kuasa politik. Berikan kepada orang Melayu peluang yang lebih luas untuk merampas kuasa ekonomi kaum Cina, harus diingat kuasa ekonomi bangsa Melayu telah dirampas oleh mereka sejak sekian lama. Tiba masany untuk kita mendapatkan semula hak bangsa Melayu.

Ayuh bangkit bangsaku, pastikan Melayu terus gagah dinusantara…

Advertisements

4 Responses to “Pengkhianatan pengundi Cina terhadap BN.”

 1. hai...tak habis2 isu rasis ni...oi ...tak jemu ke ???
  ade bende baru x ???

  • Apa yg rasisnya sdr? Pertahankan maruah bangsa itu rasis kah? Mohon bangsa Melayu bersatu rasis kah? Mematikan tindakan dari chauvinist rasiskah? Jika bangsa itu disamakan dengan keluarga, adakah salah kita mempertahankan maruah keluarga? Adakah salah kita mohon keluarga kita bersatu?

 2. Orang Melayu terutamanya orang UMNO harus sedar mulai sekarang pentingnya ikatan dan saling tolong menolong diantara ahli. Yang kaya tolong yang miskin dan yang kuat tolong yang lemah supaya supaya semangat kekitaan antara ahli(keluarga) dapat dimanafaatkan dengan maksima. Kita mesti bina satu keluarga besar kerana keluarga ini lah yang menentukan survival bangsa Melayu. Jangan ada lagi salepas ini yang berkuasa dalam UMNO mementingkan poket sendiri dengan mengutamakan “Ah Chong” dalam setiap perkara tanpa rasa bersimpati nasib ahli keluarga kita yang sangat memerlukan pertolongan. Ingatlah hanya keluarga kita(sesama UMNO) yang dapat menolong kita. Jangan percaya lagi sifat kepuraan “Ah Chong” atau janji manis “Lebai Malang” yang datang kepada kita buat janji untuk bersama kita bila memohon bantuan subsidi.
  Jangan lah sampai pisang berbuah dua kali. HANYA ORANG UMNO SAJA YANG DAPAT MEMASTIKAN SUVIVAL UMNO DI MALAYSIA INI.
  Cukup cukuplah yang sudah sudah itu, MARI KITA BINA SATU EMPAYAR KELUARGA UMNO yang dapat merangkumi setiap lapisan bidang di Malaysia ini supaya kita boleh hidup tanpa bantuan “Ah Chong”.

 3. 🙂 —


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s