Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Totok PKR Kuantan si Hatta kena penyakit gila babi bila berdepan dengan PEMUDA UMNO.

Insiden si Hatta kena penyakit gila babi ini berlaku ketika operasi pembersihan kawasan yang dilanda banjir di Kampung Galing Besar.

KP UMNO Kuantan Dato’ Suffian Awang singgah melawat sambil membantu membersihkan rumah-rumah penduduk termasuklah rumah Hatta si gila babi ini. Dato’ Suffian seperti biasa sebagai pemimpin muda amat disenangi oleh orang ramai termasuklah totok PKR Hatta ini. Sukarelawan PEMUDA UMNO Kuantan pun turut serta. Namun si Hatta ini hanya membenarkan Dato’ Suffian masuk kerumahnya tetapi PEMUDA yang lain telah dihalau dengan kurang ajar sekali.

Memang jelaslah cai-cai PKR ni semuanya ada penyakit gila babi, angin tak ada ribut tak ada nak tunjuk besar kepala. Orang datang hendak membantu tapi sebabkan kebodohan dia sendiri buat orang benci pada dia.

Memang patutlah dia dipulaukan oleh penduduk kampung dia sendiri, siapa nak berkawan dengan orang yang kena penyakit gila babi.

MP PKR jual muka tapi tak bantu apa pun.

MP PKR jual muka tapi tak bantu apa pun.

Bendera PKR dikawasan rumah Hatta Sang gila babi dah layak buat kesat kaki.

Bendera PKR dikawasan rumah Hatta Sang gila babi dah layak buat kesat kaki.

Lagak seorang samseng PKR yang tak berilmu.

Lagak seorang samseng PKR yang tak berilmu.

Walaupun kena herdik oleh Hatta gila babi namun PEMUDA UMNO tetap membersihkan kawasan rumahnya. HEBAT PEMUDA KUANTAN.

Walaupun kena herdik oleh Hatta gila babi namun PEMUDA UMNO tetap membersihkan kawasan rumahnya. HEBAT PEMUDA KUANTAN.

Advertisements

3 Responses to “Totok PKR Kuantan si Hatta kena penyakit gila babi bila berdepan dengan PEMUDA UMNO.”

  1. Mohon menyelah. Sy jiran sebelah rumah kpd En Hatta ingin memohon maaf atas segala yg telah dilakukan oleh beliau yg bersikap kurang sopan itu. Akan tetapi kita sbg bangsa melayu harus jaga adab dan adat istiadat kita. Jgn lahh kita mencaci orang spt gila babi itu walaupun orang tersebut telah berkelakuan tidak beradab terhadap kita. Utk pengetahuan pihak tuan, sy hanya pelajar UiTM yg baru mencecah 20tahun. Sy memohon maaf atas segala teguran ini. Harap perkara seperti ini tidak berlaku lagi. Sekian, harap maklum.

  2. Tambahan: jika ada apa-apa masalah atau ketidakpuashatian terhadap comment sy boleh mention sy di twitter @akidxp . Sy hanya melakukan tanggungjawab sy sbg seorang pelajar universiti yg berbangsa melayu dan sy tidak menyebelahi mana2 pihak. Maaf sekali lagi~~

    • Sdr Hatta telah banyak mengutuk dan mengeji petugas2 dari UMNO, lagak samsengnya memang tk boleh diubah. Ini masalah jika org yg tak ada ilmu mahu berpolitik, politik dia diatas dasar busuk hati dendam dan iri hati bukn krn perjuangan demi rkyt. Kami kenal sgt dgn dia….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s