Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Anti Lynas puak CHAUVINIST anti Melayu yang pergunakan Melayu.

image

Himpunan Hijau Anti Lynas mula sekali lagi membuat kacau diDataran Merdeka setelah senyap buat seketika. Selepas mahkamah menetapkan bahawa Loji Lynas adalah selamat, puak-puak Anti Lynas cuba untuk terus menekan pihak kerajaan supaya memberhentikan operasi loji Lynas.

Sekali lagi mari kita imbas mengapa puak-puak Anti Lynas ini tidak menerima keputusan mahkamah, sebenarnya isu sebenarnya bukan berkaitan alam sekitar atau bahayanya nadir bumi tetapi ianya adalah isu perniagaan yang menguntungkan orang-oramg Melayu. Jelas sekali mereka yang berada dibelakang kumpulan Anti Lynas ini adalah mereka-mereka yang mahukan kepentingan didalam projek nadir bumi ini.

Tambahan pula bila mereka mengetahui orang-orang Melayu yang memperolehi keuntungan dan kepentingan yang besar dalam industri nadir bumi ini telah membuatkan mereka tidak senang hati. Mereka adalah golongan chauvinist yang sentiasa menekan orang-orang Melayu dari terus menguasai ekonomi.

Untuk menutup agenda jahat mereka ini, mereka mempergunakan bangsa Melayu sendiri untuk menentang kerajaan walhal mereka yang menaja puak-puak ini untuk terus menekan dan memaksa kerajaan memberhentikan projek Lynas ini.

Orang-orang Melayu dihasut dengan pelbagai alasan dan yang jelas mereka telah memperdayakan orang-orang Melayu dengan pembohongan mereka. Keputusan mahkamah tidak diendahkan langsung, pendapat-pendapat pakar tidak langsung mereka menerima walaupun disertakan bukti-bukti yang kukuh bahawa nadir bumi tidak merbahaya. Ini sudah cukup untuk membuktikan bahawa isu sebenarnya ialah isu kepentingan dalam perniagaan.

Tiada apa-apa lagi alasan untuk mereka menolak Lynas kerana semua telah dibuktikan melalui kenyataan pakar-pakar yang puluhan tahun mengaji tentang nadir bumi ini namun kerana sikap busuk hati mereka terhadap bangsa Melayu mereka menafikan bukti-bukti kukuh yang menjelaskna nadir bumi dan loji Lynas adalah selamat.

Mengapa mereka tidak mempersoalkan kilang-kilang mereka yang jelas mencemarkan alam sekitar dan sering kali membelakangkan undang-undang negara? Begitu banyak kemusnahan yang mereka lakukan kepada bumi dan alam sekitar melalui kilang-kilang yang dikuasai oleh bangsa mereka. Contoh paling jelas mengapa mereka tidak menuntut agar kandang-kandang khinzir yang mencemarkan alam sekitar ditutup atau dimusnahkan? Mengapa mereka tidak mendesak agar kilang dan bengkel bangsa mereka yang melepaskan sisa-sisa toksik disungai-sungai dan longkang-longkang? Bukankan ini juga isu alam sekitar?

Percayalah projek Lynas ini tidak akan menjadi isu sekiranya bangsa mereka mendapat kepentingan didalam projek ini. Tiada alasan lain lagi untuk mereka terus menentang Lynas.

Mainan politik mereka amat licik dengan mempergunakan orang Melayu untuk menentang kerajaan dan orang-orang Melayu yang tidak mengetahui apa-apa telah dibohongi dan disogok dengan wang ringgit. Anti Lynas tidak akan memandang orang-orang Melayu jika mereka mendapat apa yang mereka hajati.

Anti Lynas hanya memperguna dan menjadikan orang Melayu sebagai anjing surhan mereka. Ini adalah agenda untuk memusnahkan ekonomi bangsa Melayu. Tiada apa ya g boleh diperkatakan lagi kerana tiada asas langsung penentangan mereka terhadap Lynas.

Kumpulan Anti Lynas hanya bermain politik untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional. Ini adalah agenda menghancurkan bangsa Melayu oleh golongan chauvinist dan anti Melayu.

Terimalah keputusan mahkamah dengan hati yang terbuka dan ikhlas…..

Advertisements

No Responses to “Anti Lynas puak CHAUVINIST anti Melayu yang pergunakan Melayu.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s