Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Agenda memusnahkan bangsa Melayu.

Baru-baru ini Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhari telah menjadi mangsa serangan oleh chauvinist Cina yang jelas mempunyai agenda memusnahkan bangsa Melayu dan cuba menekan bangsa Melayu dari terus mengecapi kejayaan dan kuasa ekonomi.

Acapkali kita mendengar chauvinist-chauvinist Cina ini mempersoalkan kekayaan dan kejayaan orang Melayu dalam bidang ekonomi. Bangsa Melayu yang berjaya dan kaya telah dilabelkan sebagai kroni kepada UMNO dan meraih kekayaan dari merompak hasil negara. Ini cara mereka untuk terus membunuh bangsa Melayu kerana mereka sedar bangsa Melayu mampu menguasai ekonomi dan menjadi kuasa besar sekaligus mengenepikan kuasa ekonomi mereka.

Ketika ini kita lihat senarai orang paling kaya diMalaysia dikuasai oleh bangsa Cina dan setiap kali ada orang Melayu yang tersenarai didalam kelompok manusia terkaya Malaysia, mereka dengan serta merta menyerang dan melabelkan orang-orang ini sebagai kroni dan perompak. Mengapa mereka tidak menyerang syarikat korporate bangsa mereka seperti YTL sebagai contoh. YTL mendapat project berbillion ringgit dari kerajaan Barisan Nasional tetapi mengapa mereka tidak menyerang YTL dan melabelkan Franscis Yeoh sebagai kroni UMNO dan perompak wang rakyat?

Adakah kerana Francis Yeoh menyalurkan dana kepada mereka setelah mendapat project dari kerajaan Barisan Nasional? Ataupun mungkingkah Francis Yeoh adalah penyokong kuat mereka? Inilah perkara yang wajib untuk kita siasat kerana YTL telah meraih kekayaan yang begitu banyak dari kerajaan Barisan Nasional. Mengapa tiada seorang pun chauvinist Cina ini menyerang Francis Yeoh? Harus diingat bahawa Francis Yeoh pernah mengeluarkan kenyataan agar dihapuskan hak keistimewaan orang Melayu. Kenyataan Francis Yeoh ini telah dibidas oleh presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA) YB Dato Ibrahim Ali yang juga ahli parlimen Pasir Mas.

YB Dato Ibrahim Ali telah membidas kenyataan Francis Yeoh dengan menyatakan bahawa kenyataan pemilik YTL itu sebagai biadap dan kurang ajar. Ini jelas menunjukan syarikat-syarikat korporat Cina juga membawa agenda yang sama untuk memusnahkan kuasa ekonomi orang Melayu. Adakah kita sebagai orang Melayu akan terus tunduk dengan kenyataan-kenyataan mereka ini tanpa kita bangkit dan menentang?

Sampai bila bangsa Melayu akan terus menjadi bisu bilamana bangsa kita diserang dan dinafikan hak untuk meraih kekayaan? Sejak merdeka lagi bangsa Melayu dan pemimpin Melayu tidak pernah mempersoalkan hak bangsa Cina untuk menikmati kekayaan dibumi bertuah TANAH MELAYU ini namun mengapa bangsa Cina yang diketuai oleh chauvinist Cina ini tidak berhenti-henti menyerang bangsa Melayu dari menikmati kekayaan dibumi kita sendiri?

Kita secara tidak sedar telah menyerahkan separuh kekayaan negara kepada bangsa Cina dan lagi separuh adalah untuk kita berkongsi dengan bangsa yang lain. Mana keadilan dalam apa yang diperkatakan sebagai pembahagian ekonomi sama rata? Bangsa Cina acapkali mendabik dada mengatakan mereka berjaya tanpa sebarang bantuan dari kerajaan, ini satu kenyataan yang jelas bodoh dan bangang. Kita semua tahu bagaimana bangsa Cina suka mencari jalan mudah untuk meraih kekayaan. Pada mereka tidak ada yang haram biar pun melalui rasuah dangan cara melobi penjawat-penjawat awam.

Jadi untuk menyatakan mereka berusaha sendiri tanpa bantuan adalah satu penipuan besar. Mereka menggunakan kuasa wang malahan hingga mengunakan wanita sebagai umpan untuk mendapatkan project. Ini hakikat yang kita semua tahu. Bangsa Cinalah yang paling banyak berasuah dan ketika ini mereka melabelkan kerajaan Barisan Nasional ini sebagai korup. Bangsa Melayu sepatutnya lebih bijak menekan peniaga Cina dari terus menguasai ekonomi, selagi bangsa Cina tidak berhenti dari mempersoalkan hak bangsa Melayu dari meraih kekayaan selagi itu kita harus memberi pengajaran kepada mereka dengan memboikot setiap produk mereka.

Jangan lagi kita bersikap lembut hati kerana bangsa Cina adalah satu bangsa yang tidak mempunyai hati perut, mereka sanggup melakukan apa saja untuk mencapai hajat mereka. Hentikan sokongan kepada syarikat korporat Cina chauvinist. Desak kerajaan untuk memberhentikan pemberian sebarang project kepada syarikat bangsa Cina yang tidak menghormati hak keistimewaan orang Melayu. Jangan kita biarkan mereka ini menganggap kuta sebagai bodoh.

Ayuh, bangkita bangsaku pastikan kejayaan bangsa kita. Bersatulah menentang mereka yang biadap tehadap hak bangsa Melayu. Teruskan perjuangan FISABILILLAH menentang kafir yang jelas memusuhi ISLAM dan bangsa MELAYU…..ALLAHUAKBAR!!

Advertisements

No Responses to “Agenda memusnahkan bangsa Melayu.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s