Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Lagi kafir yang menghina ISLAM bakal terlepas dari hukuman….

image

Sekali lagi umat ISLAM diMalaysia dikejutkan lagi dengan penghinaan terhadap Rasulullah dan ISLAM. Kali ini datangnya dari seorang India yang amat melampau. Gopinath Jayaratnam seorang pelajar dengan angkuhnya mencaci Rasulullah dan ISLAM dilaman Facebooknya.

Persoalannya apa tindakan kementerian yang berwajib dalam isu ini? Sampai bilakah umat ISLAM akan terus dihidangkan dengan cacian, makian terhadap agama suci ALLAH ini?

Setiap kali mereka-mereka ini mencaci dan menghina ISLAM, mereka akan turutkan dengan permohonan maaf tetapi sejauh manakah kita akan terus memaafkan mereka dan tanpa meletakan tanggungjawab terhadap kenyataan mereka?

image

Setiap kali memohon maaf kita akan terus melupakan hinaan mereka ini semua. Cuba jika kita menghina mereka nescaya mereka akan terus mendesak kita dihukum. Sebagai contoh kita perhatikan HINDRAF yang jelas menuntut orang-orang Melayu memohon maaf atas kelemahan mereka sendiri. Cukup-cukuplah kita terus dihina, desak kerajaan ambil tindakan tegas tehadap mereka ini.

Jangan sampai rakyat mengambil tindakan sendiri dengan membelakangkan undang-undang jika kerajaan masih memandang ringan isu sebegini. Jika rakyat memgambil tindakan sendiri nescaya pihak berkaitan akan dengan pantas mengambil tindakan undang-undang terhadap pelaku, siapa sebenarnya yang menjadi mangsa?

image

Rakyat ketika ini sudah tidak dapat membendung lagi kemarahan dan sudah ada bibit-bibit yang menunjukan rakyat akan bertindak. Justeru pihak kerajaan wajib melakukan sesuatu dan menghukum Gobinath Jayaratnam ini secepat yang mungkin. Ini soal maruah umat ISLAM dan negara Malaysia ini adalag negara ISLAM adakah kerajaan yang dipimpin oleh pemimpin ISLAM akan terus mendiamkan diri semata-mata untuk mempertahankan undi menjelang PRU 13 ini?

Jadilah kerajaan yang tegas dan bertanggungjawab. Selesaikan masalah sebegini dengan pantas dan pertahankan ISLAM dibumi bertuah ini…..

One Response to “Lagi kafir yang menghina ISLAM bakal terlepas dari hukuman….”

  1. Bullshit…. who the hell are u that people wanna to hack your facebook acc


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s