Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

DAP bakal letak calon pemalas di P083 Kuantan.

Selepas pengundi di Kuantan resah selama 4 tahun dibawah PKR kini ura-ura pula lagi 4 tahun sengsara menanti di P083 Kuantan. DAP yang baru-baru ini telah menubuhkan satu lagi cawangan dikawasan Kuantan bakal meletakkan calon yang terkenal dengan sikap pemalas, sombong, bongkak dan angkuh di parlimen Kuantan.

Calon yang disebut-sebutkan ialah bekas ADUN Pulau Manis Arief Sabri a.k.a SakmongkolAK47. Bekas ADUN yang kecewa dengan UMNO bila tidak dicalonkan semula pada 2008 kini mengadai seluruh prinsip dan maruah dengan menjadi pekakas DAP.

Tiada lain yang boleh dikatakan bila DAP meletakan calon Melayu di kawasan majority Melayu berhadapan dengan MCA. Jelas sekali pecatur yang dibuat oleh DAP bertujuan untuk mematikan langkah PAS dan PKR. Mereka sedar diKuantan pengundi tidak akan mengundi calon Cina jadinya mereka mempertaruhkan Arief Sabri sebagai calon untuk memenangi hati orang Melayu.

Harus diingat walaupun Arief Sabri diletakan sebagai calon ataupun Wakil Rakyat tetapi yang membuat keputusan bukanlah beliau sendiri. Sebagai wakil rakyat Melayu didalam DAP seseorang itu hanya bertindak sebagai boneka semata-mata. Sebagai contoh diPerak satu ketika dulu mereka meletakan Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar hanya kerana keperluan Undang-undang Tubuh Negeri Perak mewajibkan seorang Menteri Besar diPerak seorang Melayu dan beragama ISLAM. Meletakan Nizar sebagai Menteri Besar sebagai memenuhi tuntutan tetapi keputusan dibuat oleh DAP.

Mesyuarat exco diPerak ketika itu dijalankan didalam bahasa Mandarin dan exco-exco Melayu tiada hak untuk bersuara. Ini hakikatnya jika Arief Sabri menjadi wakil rakyat di Kuantan, boneka yang tidak mempunyai kuasa langsung. Bayangkanlah apa bakal terjadi jika Kuantan jatuh ketangan DAP. Pussat-pusat maksiat akan berleluasan, gangsterism akan meningkat, pusat hiburan bakal tumbuh lebih banyak, kedai-kedai kaum Cina diberi keutamaan dan orang-orang Melayu akan terus terpinggir.

DAP makin hebat mempergunakan orang-orang Melayu untuk menghancurkan negara ini dari kuasa politik orang-orang Melayu. Kita wajib untuk mengimbau sejarah 13 Mei 1969. Punca kejadian dan siapa dalangnya. Lim Kit Siang seorang anti Melayu yang terlibat secara langsung dan pencetus kejadian berdarah 13 Mei. Ini jugalah manusia yang mempergunakan orang-orang Melayu untuk menghancurkan Melayu.

Bangkitlah orang Melayu hancurkanlah DAP, parti chauvinist Cina yang anti Melayu dan ISLAM……

No Responses to “DAP bakal letak calon pemalas di P083 Kuantan.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s