Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Ijazah utama Fuziah dalam BLUFFOLOGY.

image

MP Kuantan dari PKR sebenarnya tidak tahu apa-apa kecuali menipu. Dalam isu Lynas dari mula hingga kini kerjanya asyik menipu, mungkin ijazah utama dia ialah dalam bidang BLUFFOLOGY dalam bahasa Melayunya TIPULOGI.

Dikatakan element yang merbahaya didalam nadir bumi ialah Thorium (Th), dia juga sanggup menulis surat kepada Singapura untuk mendapatkan sokongan menghentikan project Lynas. Sebenar dia telah  menunjukan kebodohan dia diperingkat antarabangsa  bila meminta sokongan dari Singapura sebuah negara yang kini bercadang mengunakan Thorium ini sebagai sumber tenaga alternatif.

Pada Febuary 2010 didalam Singapore Statergic Economic roadmap ada menyatakan cadangan pembinaan Liquid Fluoride Thorium Reactor  yang mengunakan Thorium sebagai bahan mengantikan uranium atau plutonium.

Fuziah ini sedar  atau tidak yang  Malaysia mempunyai simpanan Thorium sebanyak 4,500 ton didalam tanah yang tersenarai didalam International Thorium Committee. Didalam dunia hanya ada 8 negara yang mempunyai rizab Thorium yang tinggi termasuk Malaysia. Australia mempunyai simpanan yang tertinggi iaitu 300,000 ton diikuti oleh India  290,000 ton, Norway 170,000 ton, United State 160,000 ton, Canada 100,000 ton, South Africa 35,000 ton danBrazil 16,000 ton.

Thorium kini digunakan sebagai sumber alternatif untuk menjana tenaga dan jika sebuah negara seperti Singapura menerima Thorium mengapa tidak Malaysia? Ini yang gagal Fuziah menjelaskan  kecuali menipu dan terus menipu rakyat untuk kepentingan politik dirinya sendiri.

Bila dicabar untuk berdebat Fuziah memilih dengan siapa untuk berdebat ini jelas membuktikan bahawa  Fuziah seorang yang penakut dan hanya  pandai  menyalak. Mahukah rakyat Kuantan mempunyai wakil rakyat PENIPU? Cukuplah  selama sepenggal nasib masyarakat tidak dibela oleh sang penipu ini.

Seorang wakil rakyat yang  bercakap tentang Thorium tetapi  tidak tahu apa itu Thorium. Malu sungguh masyarakat Kuantan….

No Responses to “Ijazah utama Fuziah dalam BLUFFOLOGY.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s