Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Angpow Putih jadi isu besar, babi dimasjid sunyi sepi.

Kisah sampul angpow putih yg diberikan pada majlis rumah terbuka PERKASA cukup sensasi dimainkan oleh puak-puak tertentu umpama satu isu besar antara hidup dan mati. Bagaimana pula penghinaan terhadap umat ISLAM dengan isu anak babi dihantar ke masjid di Rawang dan Sentul? Adakah itu satu isu remeh?

Jika isu angpow dikatakan PERKASA tidak sensitif bagaimana pula isu babi di masjid adakah ianya isu sensitiviti atau isu provokasi? Terdengar juga suara-suara yang menyatakan itu perbuatan orang Melayu sendiri dan ini amat jelas satu cubaan untuk terus memecah belahkan Melayu ISLAM oleh kaum-kaum tertentu.

Dimanakah nilai hormat menghormati antara kaum didalam negara ini? Cukup mudah untuk kita terus merosakan keamanan dalam negara bertuah Tanah Melayu ini. Malang sungguh bila Melayu ISLAM berterusan dihina sebegini rupa oleh bangsa lain yang minoriti. Orang-orang Melayu sepatutnya bersatu demi mempertahankan ISLAM dari terus dicaci oleh mereka-mereka yang tidak bertanggungjawab ini.

Sampul putih menjadi isu besar dan menjadi satu alat menghentam bangsa Melayu dan orang-orang Melayu ISLAM sunyi sepi dari mengkritik bangsa lain bila babi diletakan di kawasan masjid. Hina sungguh orang Melayu ISLAM bila diperbodohkan oleh bangsa lain. Tidak kira siapa sekalipun samaada DAP, MCA mahupun Gerakan parti yang diwakili oleh bangsa Cina harus bertanggungjawab atas penghinaan terhadap orang Melayu ISLAM.

Ini jelas bila ketiga-tiga parti ini gagal dalam menyemai perasaan hormat menghormati kepada bangsa lain. Jangan cuba bermain dengan api jika mahu kekal hidup dengan aman, cukup sudah penghinaan yang diberi kepada orang Melayu ISLAM.

Kaum Cina harus bersyukur kerana diberi peluang untuk sama-sama mencari rezeki dibumi bertuah Tanah Melayu ini. Fikirkan lah orang Melayu ISLAM sudah lama bersabar dan kesabaran orang Melayu ISLAM makin menipis. Renungkanlah.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

2 Responses to “Angpow Putih jadi isu besar, babi dimasjid sunyi sepi.”

  1. Melayu suka maki cina “cina babi” dan india “keling babi”. itu penghormatan juga? jangan hanya nak kutuk bangsa lain sebab melayu ingat islam itu besar sangat! diktator punya islam!

    • Jgn kata cina tdk pernah hina Melayu…bangsa mana yg mahu menyapu Melayu keluar dulu? Bangsa mana yg selalu persoalkan hak org Melayu Bumiputera dlm perlembangaan? Bangsa mana yg cuba merampas hak org Melayu? Bangsa siapa yg suka merasuah bangsa Melayu? Bangsa mana yg suka menjadi baru api dikalangan org2 Melayu?

      Jgn jd HYPOCRITE dgn mengatakn bangsa Cina baik dn tk pernah hina bangsa Melayu…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s