Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Aspan nak jadi MB sanggup gadai maruah bangsa….

Aspan, blogger pro Tengku Razaleigh yang meninggalkan perjuangan untuk agama, bangsa dan tanahair untuk menyokong DAP yang dikuasai pemurtad Evangelis Kristian kini mahu melakarkan DAP sebagai parti yang bersih dan suci untuk orang Melayu.

Cakap saja banyak, tapi takut nak siarkan komen dalam blognya.

Bagi Aspan yang mengharap untuk dinobatkan MB jika DAP mengambilalih Negeri Sembilan, dia seharusnya mengunakan tujuh samakan dengan lumpur untuk membolehkan DAP itu bersih dan suci untuk orang Melayu.

Samakan pertama mestilah buat dirinya supaya bersifat jujur dan ikhlas sebagai blogger. Dia haruslah ada keberanian untuk menerima dan menyiarkan kritikan dan pandangan yang berbeza diletakkan dalam komentar. MAsuk DAP berani, tapi siarkan komentar tak ada tolo.

Samakan lumpur yang kedua perlu juga buatnya supaya membuang sikap benci yang amat sangat dan eksterimis terhadap Tun Dr Mahathir hingga ianya mengkaburkan pandangan dan hujahnya.

Samakan lumur ketiga masih lagi kepadanya supaya berhujah dalam blognya berdasarkan fakta dan hujah yang sahih. Saudara Aspan begitu lemah dengan maklumat dan butiran fakta untuk menyokong hujahnya.

90% dari hujah Aspan adalah berdasarkan ingatannya sendiri terhadap sesuatu peristiwa yang mana sering bercanggah dari dokumen dan sumber yang sah. Oh maaf … dokumen dan sumber telah diadultrasikan. Begitulah pemikiran konspirasi orang-orang Ku Li.

Aspan hanya berhujah berasaskan retorik dan kiasan mudah untuk menarik orang kebiasaan yang kurang ilmu dan orang-orang kampung yang naif. Perkara kompleks dipermudahkan.

Samakan lumpur keempat adalah terhadap parti DAP yang jelas sekali diberitahu oleh pemimpin idola Aspan, Dato Harun Idris mengatakan Lim Kit Siang adalah pemula dan pencetus 13 Mei.

Samakan lumpur kelima untuk parti DAP adalah sejarah parti tersebut yang ramai sekali dianggotai oleh bekas parti komunis, termasuk saudara mara Lim Kit Siang di kampungnya.

Baca selanjutnya KLIK: AAKJ

No Responses to “Aspan nak jadi MB sanggup gadai maruah bangsa….”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s