Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Saifuddin ‘winnable candidate’ untuk Pakatan Rakyat…

Pakatan Rakyat sudah menjumpai ‘winnable candidate‘ untuk pilihanraya umum akan datang. Yang hebatnya ‘winnable candidate‘ Pakatan Rakyat ini berada didalam Barisan Nasional. Bukan mudah untuk dapat ‘winnable candidate‘ yang boleh makan kiri dan kanan.

Dengan tindak tanduk Saifuddin Abdullah kita tidak lagi perlu ragu tentang keupayaanya untuk menjadi ‘winnable candidate‘  bagi Pakatan Rakyat. Dalam UMNO dan kerajaan pun dia sentiasa melaung-laungkan POLITIK BARUa ala-ala Pakatan Rakyat meletakan dia sebagai GOLDEN CHILD dalam gabungan pembangkang.

Yang menghairankannya ialah kenapa hendak terus menafikan? Sudah jelas dan terang dia membawa politik corak pembangkang kenapa masih lagi mahu kekal dalam UMNO dan Barisan Nasional? Dia sendiri sedar yang rata-rata rakyat dan penyokong UMNO Barisan Nasional tidak menyukai dirinya apatah lagi diantara golongan-golongan pengamalmedia baru pro-BN yang dia pernah perkecilkan dahulu. Jika dia seorang yang bermaruah letak sahaja jawatan dan berjuanglah dikalangan pembangkang.

Tak perlukah hendak terus berpura-pura perjuangkan POLITIK BARUa.  Dato’ Seri Najib Razak tidak pernah pun meluahkan perjuangan politik baru yang lebih kuah dari sudu hanya Saifuddin Abdullah saja.

Hendak mencari populariti sehingga sanggup membawa suara pembangkang didalam kerajaan. Tindakan Saifuddin jelas memperbodohkan rakyat dan mungkin pada dia rakyat seperti kita ini tidak ada ‘intelektual’ seperti dia, kita tidak ‘intellingent’ seperti dia konon-kononyalah.

Bongkak dan sombong walhal diri sendiri jadi keldai pembangkang.

Baiklah LETAK JAWATAN SAHAJA AHLI PARLIMEN TEMERLOH!!!

Advertisements

No Responses to “Saifuddin ‘winnable candidate’ untuk Pakatan Rakyat…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s