Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Gaylord dan Warlord dalam Pakatan Haram.

Istilah-istilah seperti Warlord, Godfather dan Mafia kedengaran dalam konvensyen DAP Pulau Pinang kerana pertembungan antara pemimpin veteran DAP Karpal Singh dan Timbalan Ketua Menteri 2 Pulau Pinang Professor Ramasamy.

Jelas sekali didalam DAP keadaan pertelagahan sudah menjadi amalan biasa bezanya kali ini kita tida akan perlihatkan sebarang penyikiran seperti apa yang telah dilalui oleh Tan Sri Lee Lam Thye serta YB Wee Choo Keong yang dipecat hanya kerana bersuara menentang Lim Kit Siang.

Itu didalam DAP, satu istilah yang kita kurang dengar ialah istilah Gaylord. Hanya satu parti sahaja yang layan mengunakan istilah ini iaitu PKR. ANUwar Ibrahim sahaja layak untuk memegang nama Gaylord. Seorang ketua parti (lord) yang mempunyai nafsu terhadap kaum sejenis (gay). Gaylord ANUwar Ibrahim memang mempunyai ciri-ciri yang amat sesuai dengan gelaran tersebut.

Jadi apa lagi yang kita harap daripada parti-parti didalam Pakatan Haram? Warlord dan Gaylord bersekongkol bersama untuk merampas negara ini daripada pemerintahan Barisan Nasional. Jika dizaman feudal golongan-golongan yang memegang gelaran lord ini memerintah dengan cara yang autokratik, kejam, zalim dan hanya mementingkan diri dan keluarga mereka sendiri. Itu yang terjadi didalam parti-parti Pakatan Haram.

DAP mempunyai dynasty Lim yang meletakan anak beranak sebagai pemimpin besar dalam parti, PKR juga meletakan anak beranak didalam barisan kepimpinan tertinggi parti. Sesiapa yang menentang mereka akan dipecat dah digugurkan, tindakan yang sama seperti apa yang dilakukan oleh pemerinta feudal dulu kala. Oleh itu tiada langsung perbezaannya.

Sanggupkah kita kembali kezaman kegelapan seperti dulu dengan memilih mereka sebagai kerajaan Malaysia? Cukup-cukuplah kita menaruh harapan kepada mereka ini gelap masa depan kita semua. Renung-renungkanlah……

No Responses to “Gaylord dan Warlord dalam Pakatan Haram.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s