Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Nasib kaum India tidak dibela dalam DAP.

Jika dulu kaum India menolak BN kerana merasakan MIC tidak membela nasib mereka tetapi kini jelas bahawa DAP gagal untuk meletakan kaum India setaraf dengan kaum-kaum lain malahan makin keciciran kaum India dalam segenap segi. Nasib mereka tidak terbela. Sebagai contoh isu Kampong Buah Pala menjadi titik tolak pada penyisihan kaum India di Pulau Pinang.

Kenyataannya hanya BN pimpinan UMNO sahajalah yang mampu menjamin masa depan semua bangsa dinegara ini. Kaum India harus sedar bahawa mereka tidak ada masa depan jika DAP memerintah. Perlantikan Professor Ramasamy sebagai Timbalan Ketua Menteri 2 Pulau Pinang hanyalah berbentuk superficial. Hanya demi undi namun bukanlah untuk memperjuangkan nasib kaum India.

Segala keputusan atau polisi pentadbiran DAP Pulau Pinang hanya menguntungkan satu kaum sahaja dan golongan-golongan kroni mereka. Kaum India harus cepat sedar yang mereka tidsk mempunyai tempat didalam DAP.

Mereka harus dan wajib menyokong BN jika mahu suara mereka didengari dan nasib mereka dibela. Tanpa BN mereka akan kekal seperti sekarang malahan nasib mereka tidak terbela.

No Responses to “Nasib kaum India tidak dibela dalam DAP.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s