Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Kristian mencabar umat ISLAM

Dengan terbongkarnya agenda kristian memesongkan aqidah umat ISLAM baru-baru ini, ianya telah menyingkap kembali isu-isu murtad yang sebelum ini telah berlaku.

Penganut kristian nampaknya masih berusaha untuk menghancurkan ISLAM dinegara ini. Dari isu Kalimah ALLAH swt, bible Bahasa Melayu hinggalah isu murtad semuanya menampakan bagaimana kristian mempunyai sikap anti ISLAM.

Sikap tidak sensitif dan kurang ajar penganut kristian tidak dapat diselindungkan lagi. Mereka ketika ini mencabar umat ISLAM agar bertindak dan percayalah jika umat ISLAM bertindak mereka akan menjadikan diri mereka sebagai mangsa dan mereka tidak akan segan atau silu merayu bantuan luar.

Yang sebenarnya menjadi mangsa adalah umat ISLAM. Majoriti umat ISLAM yang murtad adalah wanita ini kerena mereka akan memancing anak-anak gadis ISLAM dengan kisah-kisah cinta dan mereka akan terus memesongkan aqidah anak-anak gadis tersebut.

Ini adalah cara yang paling mudah untuk mereka memurtadkan umat ISLAM. Ketika ini nampaknya kegiatan mereka mendapat sokongan oleh Pakatan Rakyat dan makin menjadi-jadi agenda mereka untuk memusnahkan ISLAM.

Umat ISLAM sudah sepatutnya bersediah dan rapatkan barisan untuk memberhentikan kegiatan kurang ajar kristian ini. Kita sudah menyaksikan peristiwa-peristiwa yang telah berlaku di Ambon dan Makassar. Adakah kita ini kejadian seperti itu terjadi barulah kita hendak bersatu?

Marilah kita bersama-sama memberhentikan kegiatan memurtadkan umat ISLAM ini dengan serta-merta. ISLAM wajib dipertahankan.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

No Responses to “Kristian mencabar umat ISLAM”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s