Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

TERKINI :- DAP Bincang Untuk Keluar Pakatan Rakyat. Hikmah Bulan Ramadan.

Oleh : HHalem.

1- Kecoh-kecoh mengenai isu penguatkuasaan penuh enakmen melarang operasi pusat-pusat hiburan di Kedah ketika bulan Ramadan dan pendirian kukuh MB Azizan mengenainya,  Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan Tony Pua mencadangkan partinya keluar Pakatan Pas-Pkr-Dap.

2- Pendirian kukuh Datuk Azizan yang disuarakan oleh setpol beliau disini >akan menambahkan kepopularitian Datuk Azizan hatta sokongan terhadap Pas. Hadi Awang pula di lihat memberi sokongan padu kepada Azizan. Cuma pendirian Pok Nicky belum lagi diketahui.

3- Tony Pua melahirkan rasa tidak puas hati menerusi Twitter semalam dengan berkata beliau berpandangan DAP tidak wajar berada dalam Pakatan Rakyat jika keprihatinan dan kebimbangan pihaknya tidak diambil kira oleh kerajaan negeri dalam isu semasa ini. Ia dibincangkan secara mendalam di Seremban semalam dan akan di bawa ke mesyuarat Pakatan Rakyat pada Selasa 19 July.

“Kami tidak mahu jadi macam MCA atau Gerakan dalam BN”

4- Berkat dan hikmah kehadiran bulan Ramadan diharapkan penganut-penganut Pas mendapat petunjuk dan menentang kebiadapan China Komunis Dap-MCA-Gerakan. Jika pencerian dengan Dap berlaku, Datuk Azizan akan termaktub didalam sejarah Melayu sebagai orang yang berani dan tidak tunduk kepada telunjuk China Komunis.

5- Sokongan padu Hadi, walaupun tidak jelas, telah diketahui disini>.Sekarang apa yang mustahak ialah pandangan Pok Nicky untuk memberi sokongan padu kepada Datuk Azizan. Kerisauan ramai sekarang ialah Pok Nicky bila-bila masa akan menyatakan disebaliknya iaitu terpaksa mengorbankan keputusan Datuk Azizan.

6- Tidak hairanlah jika Pok Nicky berpandangan dan keluarkan paktua dan hadis, ‘kita perlu korbankan bulan Ramadan dan bertolak ansur demi persahabatan dengan jin-iblis-syaitan untuk menjatuhkan kafir Umno’.

7- Di harap Umno jangan lagi mencampori kemelut bulan Ramadan di Kedah dan biarkan Pas-Dap bergelut sendirian buat ketika ini. Ini disebabkan kita tidak mahu dituduh batu-api oleh Dap dan pemimpin tertinggi Pas akan berfikir dua kali dengan pelbagai paktua dikeluarkan untuk menghalalkan pemansuhan arahan tutup pusat hiburan di Kedah.

8- Pas memang diberi pencahayaan dan hikmah didalam isu ini.

Melaksanakan penutupan kedai pada Ramadan akan menaikan Pas dimata orang Melayu dan mendapat sokongan yang tidak terhingga. Sokongan China/India  akan hilang.

Akur dan tunduk kepada ugutan Kitsiang dan Karpal akan membuat orang Melayu marah dan hilang sokongan, tetapi mendapat sokongan China/India.

Adakah Pas akan mendapat milage yang baik menjelang PRU 13 nanti?

Adakah penceraian Pas dengan Dap akan menjatuhkan Pas di PRU 13?

Pusing kiri-kanan-depan-belakang, Pas dan Datuk Azizan telah terperangkap dan terkapit didalam isu ini dan PRU 13 dah hampir.

Advertisements

No Responses to “TERKINI :- DAP Bincang Untuk Keluar Pakatan Rakyat. Hikmah Bulan Ramadan.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s