Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Kedah tutup pusat hiburan pada bulan Ramadhan, Penang dan Selangor bila?

Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak mengarahkan semua pusat hiburan ditutup sepanjang bulan Ramadhan bagi menghormati umat ISLAM yang berpuasa.

Beliau berkata jenis hiburan yang tidak boleh diadakan sepanjang Ramadan ialah pertunjukan pancaragam, persembahan nyanyian di hotel, restoran dan bar, warung kopi, karaoke dan disko.

Nampaknya hanya Ustaz Azizan sajalah yang masih pegang pada perjuangan ISLAM dalam PAS yang lain semua sudah hanyut. MP Shah Alam dari PAS Khalid Samad langsung tidak berani bersuara bila diajukan soalan. Mungkin dia hendak kena tanya BOSS dia dulu kot. Siapa tidak kenal dengan BOSS Khalid Samad ini, bukan MB tapi kepala samseng Ronnie Liu.

Di Selangor pusat-pusat hiburan tumbuh macam cendawan semenjak PR jadi kerajaan nampak gayanya sepanjang Ramadhan ini keadaan masih macam biasalah, siang puasa malam dangdut. Nak harapkan si Khalid pejuangkan ISLAM, janganlah hendak mimpi dia sendiri pun jilat kaki Ronnie Liu.

Pulau Pinang langsunglah tidak berani angkat kepala, kena jeling sikit dengan Lim Guan Eng terus kecut. Apalah yang boleh diharapkan lagi dengan Pakatan Rakyat ini. Semuanya tak boleh pakai.

Tunggu sajalah apa yang diaorang nak pusing lagi lepas ini…..

Advertisements

No Responses to “Kedah tutup pusat hiburan pada bulan Ramadhan, Penang dan Selangor bila?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s