Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

LAGI BAHAN LETUPAN DIJUMPAI….KALI NI NAK LETUPKAN BANGUNAN UMNO

Petikan Dari: Empayar Pemuda

Makin berani puak-puak kurang ajar ni nak tunjukkan kepada rakyat perhimpunan Bersih tetap diteruskan. Adakah mereka ingan dengan menggunakan bahan letupan untuk menakut-nakutkan orang yang tidak menyokong mereka dan pihak polis akan membuatkan menbuatkan perhimpunan ini dijalankan tanpa sebarang halangan.

Inilah yang dimahukan oleh Ambiga dan Anwar, mencetuskan huru-hara dan menimbulkan perasaan takut terhadap rakyat supaya keadaan negara tidak stabil dan tidak selamat sekaligus dapat menjatuhkan ekonomi negara. Adakah mereka mahu menjadikan Kuala Lumpur sebagai medan pertempuran  yang kononnya bersih supaya kepentingan politik dan pelabur mereka tercapai…

IPOH: Polis merampas beberapa kelengkapan dan peralatan membuat bahan letupan dipercayai untuk digunakan sebagai persediaan perhimpunan haram BERSIH esok. 

Peralatan itu dirampas ketika polis membuat pemeriksaan ke atas sebuah teksi yang dipandu seorang lelaki Kemboja berusia 41 tahun di pintu masuk plaza tol Tapah, dekat sini, kira-kira jam 12 tengah hari semalam.

Ketua Polis Perak, Datuk Mohd Shukri Dahlan, berkata hasil sekatan jalan raya Ops Padam BERSIH yang dilakukan polis menemukan empat guni disyaki simen bercampur kapur, satu guni kecil serbuk hitam disyaki sekam padi, dua guni plastik jenama Borax Decahhydrate mengandungi serbuk putih.

“Turut ditemui satu guni berisi paip bercampur getah paip, lima biji mangkuk tanah, satu beg mengandungi pasir dan satu tong mengandungi cecair dipercayai asid,” katanya pada sidang akhbar di sini, pagi ini. 

Dalam kes berasingan, polis turut menemukan 21 botol air mineral berisi petrol dan sumbu di perkuburan Cina, Sitiawan beserta nota bertulis tulisan Cina, ‘Bos, order sume 20 nak buang ke pejabat UMNO’. –BH

Advertisements

No Responses to “LAGI BAHAN LETUPAN DIJUMPAI….KALI NI NAK LETUPKAN BANGUNAN UMNO”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s