Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

SEKALI LAGI KITA KENALI SIAPA PARIAH AMBIGA!

Dibawah ini nanti anda akan berpeluang mentelaah semua tuntutan tuntutan IFC yang diimamkan oleh Dato Ambiga. Kesemuanya jelas mencabar kedudukan agama Islam dalam pentadbiran kerajaan kita.

Disini jelaslah bahawa pimpina PAS sudah lupa bahawa mereka telah dipergunakan oleh Amibga dan Anwar Ibrahim untuk cita cita peribadi masing masing…! PAS hanya menjadi kuda tunggangan yang enak diliwat oleh DAP dan PKR .

Demi cita cita politik maka hari ini PAS terpaksa menggunakan kaedah “Matlamat Menghalalkan Cara”. Malah PAS sanggup melacurkan agama sehingga tergamak menjadi pencacai dan tukang basuh berak Lim Kit Siang, Ambiga Sreenavasan dan ramai lagi wakil wakil DAP yang sebenarnya mentertawakan tingkah laku pimpinan PAS yang semakin teruk diperdayakan mereka….

Ayuh.., kita baca satu persatu tuntutan biaDAP yang dibuat oleh IFC. Sebaik baiknya, anda cetak dan edarkan semoga umat Islam dapat kenali apakah agenda disebalik Demo BERSIH 2.0 ini.

Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa orang Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk agama Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

Tidak perlu dicatatkan didalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut agama Islam sekiranya ingin berkahwin dengan ornag Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan apa-apa tindakan undang-undang.

Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk agama Islam tidak patut diberikan hak jagaan anak.

Orang-orang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seseorang yang memeluk Islam hendaklah diberi hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadah orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang
serupa untuk masjid.

Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

Bible dalam bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar disemua sekolah.

Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Sekali lagi…, diharapkan juak juak murahan PAS janganlah membabi buta menyokong dan sanggup menjadi makmum kepada Amibiga Sreenavasan…! Fikir fikirkanlah….

Advertisements

No Responses to “SEKALI LAGI KITA KENALI SIAPA PARIAH AMBIGA!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s