Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Timbalan Menteri merengek macam budak-budak.

Ada satu Timbalan Menteri yang tengah sibuk merengek dalam jaringan sosial pasal artikel dia tidak dikeluarkan oleh Utusan.

Timbalan Menteri ini selalu ingat dia ini jenis intelektual, kononnya. Asyik bercerita dengan guna bahasa-bahasa yang ‘boombastic’ bila ditemuramah. Come on la, undi dapat dari orang-orang kampung awak nk tunjuk bijak akai ada ka?

Dulu pernah Timbalan Menteri ini buat hal dengan blogger. Suka-suka nak kata blogger. Akhirnya kena hentam balik dengan bloggers melutut terus. Sekarang ini pula buat musuh dengan Utusan Malaysia. Dalam twitter pulak tu, di ‘retweet bila dipuji sahaja.

Kalau setakat jadi Timbalan Menteri tu senyap-senyap cukuplah jangan perasan awak tu Menteri. Apa-apa yang dia cakap banyak menjurus kepada pembangkang macam sudah jadi suara pembangkang dalam UMNO pulak.

Cukup-cukuplah nak merengek, tak ada tempat untuk Timbalan Menteri pe’el budak-budak. Keluar UMNO sajalah lagi baik dari buat onar tidak sudah-sudah. Makin menyampah orang tengok muka awak.

Posted with WordPress for BlackBerry.

One Response to “Timbalan Menteri merengek macam budak-budak.”

  1. Dia ni juga lah yg condemn himpunan belia idea pm najib!! Samdol punya saipudin!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s