Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Blogger Pakatan Sial hina Raja-raja Melayu lagi.

Blogger Pakatan Sial makin kurang ajar menghina raja-raja MELAYU (KLIK SINI). Ini wajah blogger Pakatan Sial yang tua nak mampus tp besar kepala.

Sebarkan pada semua blogger kurang ajar ini. Lapor pada pihak berkuasa.

Titah Tuanku Sultan PAHANG yang membuatkan blogger TUA KUTUK ini menghina Tuanku Sultan:

ROMPIN – Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah merayu agar rakyat negeri itu tidak terlibat dengan perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) yang dirancang diadakan 9 Julai ini.

Baginda bertitah perhimpunan itu tidak memberi manfaat kepada rakyat, sebaliknya bakal menyusahkan banyak pihak yang selama ini tinggal dalam suasana aman dan harmoni di negara ini tanpa mengira kaum.

“Saya merayu rakyat saya supaya tidak campur tangan dalam hal Bersih ini, bersih ke kotor ke, tetapi sekali ia namanya demonstrasi, memang ia tidak bersih lagi,” titah baginda kepada pemberita selepas merasmikan bangunan pejabat Stesen Institut Penyelidikan Pembangunan Pertanian Malaysia (Mardi) Muadzam Shah hari ini.

Sultan Ahmad Shah bagaimanapun percaya rakyat Pahang sudah cukup bijak untuk menilai kebaikan dan keburukan menyertai perhimpunan haram itu dan yakin mereka tidak akan melibatkan diri pada hari berkenaan.

Titah baginda, perhimpunan sedemikian tidak sepatutnya berlaku memandangkan Malaysia sudah mengecapi kemerdekaan selama 54 tahun.

“Kita duduk aman makmur antara satu kaum dengan kaum yang lain sudah 54 tahun, jadi tak payahlah ada demonstrasi, dan saya secara peribadinya memang menentang perkara ini, dan kita semua harus tentang habis-habisan,” titah baginda sambil menambah sesiapa yang terlibat dengan perhimpunan itu, perlu dikenakan tindakan sewajarnya, demikian menurut Bernama.

Advertisements

No Responses to “Blogger Pakatan Sial hina Raja-raja Melayu lagi.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s