Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Loji Nadir Bumi LYNAS disahkan SELAMAT oleh IAEA.

IAEA telah mengesahkan loji nadir bumi Lynas di Gebeng Kuantan didapati selamat dan tidak membahayakan penduduk sekitar Gebeng, Balok dan juga Kuantan.

Menurut laporan IAEA tiada sebarang tindak tanduk radiasi yang melampaui kadar keselamatan standard dunia. Namun ada 10 perkara penting untuk pihak Lynas menaik taraf sebelum memohon pembaharuan lesen dari badan yang mengawasi kadar radiasi.

Oleh itu dengan laporan IAEA ini telah melenyapkan segala tomahan dan fitnah dari pihak Ahli Parlimen Kuantan Fuziah Salleh yang mengatakan projek Lynas ini diselubungi rasuah.

Ini juga telah membuktikan bahawa kerajaan Negeri Pahang bertindak telus dan berlandaskan undang-undang serti tiada salah laku atau salah guna kuasa dalam menyelesaikan isu ini.

Ahli Parlimen Kuantan Fuziah Salleh terbukti telah memberikan infomasi salah kepada penduduk sekitar. Tindakan beliau adalah semata-mata untuk menyelamatkan kerusi parlimen yang beliau duduki dari tewas didalam PRU13. Ini juga membuktikan bahawa Fuziah Salleh adalah seorang Ahli Parlimen yang tidak menghiraukan kawasan Parlimennya dan cuba mencari isu untuk membangkitkan kemarahan rakyat terhadap kerajaan negeri.

Kita sudah pasti akan menunggu apakah tindakan beliau selepas ini untuk mencari tiket kemenangan PRU13 yang akan datang.

Advertisements

No Responses to “Loji Nadir Bumi LYNAS disahkan SELAMAT oleh IAEA.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s