Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

PAS tak sudah-sudah lagi pasal video ke?

Cukup hairan dengan PAS ini, masa muktamar yang lepas Hadi Awang sudah kata video tidak boleh dibuat saksi sebab ianya besi.

Oklah, kita faham fatwa mengelak dan penyedap hati dari PAS itu.Tapi baru-baru ini seorang pemimpin PAS yang berkelulusan  cukup tinggi sehingga dapat Professor SRP ada bagi komen yang melibatkan video dan pelakunya. Mahfuz si professor SRP kata teknik filem boleh membuat wajah seseorang dilihat serupa. Dia mengambil contoh filem GHANDI yang dilakonkan oleh Ben Kingsley.

Dia kata wajah Ben Kingsley 100% serupa dengan Ghandi….adui bijak sungguh si professor SRP ini. Tak apalah dia nak komen apa-apa pun sebab kita tahu dia SRP pun tak pass.

Apa yang menjadi isunya ialah, kalau sudah kata video tidak boleh jadi saksi sebab apa hendak sibuk komen-komen lagi. Sudahlah diam saja buat-buat atk tahu cukup. Lagi pun video itu tak boleh jadi saksi bak kata Hadi Awang.  Yang professor SRP nak komen lagi buat apa?

Tak malu sungguh, rasa-rasanya dia hendak tunjuk yang dia pernah tengok cerita Ghandi cerita Lion of the Dessert lakonan Antony Quinn yang membawa watak Omar Mukhtar pejuang Libya. Boleh tengok tidak ada masalah pun tapi sama ada dia faham atau tidak tu tak tau la pulak,maklumlah orang tak lulus SRP bukan bijak mana pun.

Kesian Mahfuz Bean….

Advertisements

No Responses to “PAS tak sudah-sudah lagi pasal video ke?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s