Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Puak Anti Lynas berkumpul esok.

Nampaknya agenda politik Fuziah Salleh bagi menyelamatkan kedudukan dia sebagai Ahli Parlimen Kuantan giat dijalankan. Masih tak habis lagi isu Lynas dipolitikan.

Esok 26 Jun 2011 pada jam 7.00 pagi bertempat di Bukit Pelindung puak-puak ini akan adakan apa yang dinamakan sebagai ‘ Solidarity Walk Anti Lynas’.

Cukup jelas Fuziah hanya menbawa agenda peribadi dengan mempergunakan rakyat. Kita semua tahu IAEA akan mengeluarkan satu laporan berkaitan kajian loji nadir bumi Lynas di Gebeng dalam masa yang terdekat ini namun Fuziah masih lagi menghasut rakyat agar terus menentang pembinaan loji ini tanpa menunggu laporan IAEA.

Jika laporan pakar IAEA ditolak pakar dari mana yang mereka hendak dengar? Adakah pakar dari PKR? Inilah permainan politik Ahli Parlimen yang tidak menjalankan tugas dan tanggungjawab yang telah diberikan padanya.

Ini salah satu dari ‘diversion’ untuk mengelak rakyat dari terus memperkatakan tentang kes Anwar. Yang terbesar himpunan BERSIH. PKR dan Fuziah tidak perlu untuk memperbodoh-bodohkan rakyat dengan sandiwara murahan ini. Rakyat Kuantan semua tahu kumpulan Anti Lynas majoritinya bukanlah orang-orang berasal dari Kuantan malahan bukan juga dari sekitar Gebeng mahupun Balok.

Sudah-sudahlah Fuziah dari menipu rakyat bukan sekali malahan berkali-kali telah ditipunya.

Advertisements

No Responses to “Puak Anti Lynas berkumpul esok.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s