Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Ambiga cari ‘political milage’ untuk ke Parlimen.

Ketua yang mengetuai himpunan BERSIH peguam yang membela Lina Joy untuk murtad Ambiga Sreenevasan sebenar membawa agenda peribadi iaitu jalan pintas untuk ke parlimen.

Dia sedar bahawa jika dia tidak mencari sesuatu isu untuk menjuarainya dia mungkin tidak merasa untuk menduduki kerusi di parlimen. Ini memandangkan undi MELAYU ISLAM bakal menentukan kedudukannya jika dia bertanding nanti. Kita masih lagi ingat peranan dia membela Lina Joy wanita Melaayu ISLAM yang murtad dan sudah pastinya sokongan dari Melayu ISLAM tidak menyebelahi dia.

Justeru dia akan berusaha mencari satu isu yang boleh melonjakan namanya sebagai juara bagi semua rakyat Malaysia. Apa isu yang boleh diketengahkan? Memandangkan PRU13 semakin hampir inilah peluang dia untuk meraih sokongan. Kempen BERSIH!! Kempen mendesak kerajaan dan SPR untuk menjadi lebih telus dan adil dalam pilihanraya.

Persoalannya sebersih mana yang mereka mahukan dan apa isu yang mereka bawa? Setelah diamati dalam-dalam Ambiga sendiri tidak mempunyai isu kecuali mengumpulkan orang ramai dan dalam masa yang sama dia akan berkempen untuk dirinya sendiri supaya dapat dipilih sebagai Wakil Rakyat. Itu sahaja yang ada dan itu sahaja agendanya.

Dia berpendapat dengan sokongan pemimpin-pemimpin PR rakyat akan memberi sokongan yang kuat pada dia. Perhatikanlah tindak-tanduknya bilamana SPR bersedia berdialog dengan kumpulan BERSIH dia dengan angkuh dan bongkak menyatakan perhimpuna BERSIH tetap akan diadakan.

Jadi apa isu yang dibawa kecuali agenda peribadi dia sendiri. Cukup terang agendanya dan cukup nyata bahawa BERSIH memperjuangkan individu bukan isu.

Advertisements

No Responses to “Ambiga cari ‘political milage’ untuk ke Parlimen.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s