Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Sensasi sungguh PKR mainkan isu LYNAS.

Bila tak dapat menyelesaikan masalah rakyat mulalah cari isu-isu yang boleh membangkitkan kemarahan rakyat walaupun dengan cara menipu.

Itulah hakikatnya Ahli Parlimen Kuantan PKR Fuziah Salleh. Semenjak menjadi Ahli Parlimen tiada satu pun masalah rakyat yang dapat diselesaikan oleh dia. Bukan kerana apa tapi kerana sikap pemalas dan jarang berada dikawasan sendiri.

Asyik menyibuk dengan kawasan orang lain sampai kawasan sendiri terabai. Konon wakil rakyat ke parlimen tapi haram satu permasalahan rakyat dapat dikemukan diparlimen.
Tapi sekarang si Fuziah ni cuba jadi jaguh isu alam sekitar yang membabitkan LYNAS. Apa yang dihebohkan? Kadang-kala terfikir juga si Fuziah ni faham ke apa yang dia perjuangkan?

Hasut rakyat membenci kerajaan lepas itu yang jadi mangsa siapa? Bukankah rakyat juga? Yang bakal kehilangan mata pencarian bukankah rakyat yang berada sekitar kawasan Gebeng? Yang bakal menanggung kerugian hartanah siapa? Bukankah penduduk disekitar kawasan Gebeng dan Balok? Puncanya kerana Fuziah menipu rakyat dengan mengambarkan kilang LYNAS sebagai kilang nuklear.

Mengambil contoh pusat nuklear Jepun yang mengalami kebocoran akibat gempar bumi Fuziah mengambarkan yang kilang LYNAS bakal menghadapi nasib yang sama.

Jauh sungguh imaginasi si Fuziah ini. Nak kata merepek memang merepek. Apa yang dikejarkan oleh Fuziah sebenarnya hanyalah untuk mendapat ‘political milage’ menjelang pilihanraya umum akan datang.

Rakyat Kuantan kenal siapa Fuziah sang penipu. Makin kelam masa hadapan si Fuziah ni. Esok lusa kita tengok apa pula isu dan penipuan yang bakal dia lakukan.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

No Responses to “Sensasi sungguh PKR mainkan isu LYNAS.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s