Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

Tak lulus SRP pun dipanggil ‘professional’ dalam PAS

Tergelak besar bila blogger upahan RM4 juta PAS kata gabungan Ulama dan Professional dalam PAS buat UMNO gentar. Buta sungguh blogger PAS ni.

Golongan professional yang macam mana dia maksudkan? Mahfuz Omar yang tak lulus SRP dan dulunya jadi penjaga stor lapangan terbang boleh dianggap professional ke? Nak kata dia golongan Ulama pun tidak juga. Inilah contoh bertapa kurang cerdiknya orang-orang PAS dalam menyokong seseorang itu.

Mat Sabu pun sama juga, kalau hendak dikirakan Ustaz Nasa lagi jauh dan tinggi taraf pendidikannya berbanding Mat Sabu. Mat Sabu yang pernah ditangkap khalwat dipilih menjadi Timbalan Presiden PAS dengan menewaskan Ustaz Nasa. Bayangkan jika PAS memerintah dan menteri-menteri dari kalangan pemimpin PAS ada yang tak lulus SRP, ada yang dulunya kerja jadi kerani bawahan yang tidak memerlukan kelulusan. Ada yang universiti pun tak pernah jejak, ada yang tak boleh faham bahasa Inggeris, ada yang dulu tak pernah sekolah dan macam-macam lagi.

Bolehkah golongan-golongan ini mentadbir sebuah negara? Yang pastinya Malaysia bakal dijajah dan rakyat bakal jadi hamba abdi dunia luar. Tengok saja Kedah dan Kelantan yang makin hari makin kucar-kacir sana -sini rakyat ditindas. Kalau PAS menang diperingkat pusat nampaknya makin kelamlah wawasan negara maju. Kemajuan belum tentu kemunduran sudah pasti dibawah PAS.

Khazanah negara bakal digadai seperti Proton, Petronas dan lain-lain GLC. Petronas akan jatuh muflis bila PAS dan pakatan pembohong memerintah negara. Wang rakyat bakal dibawa lagi seperti mana Anwar membawa keluar berbillion-billion wang kertas RM500 dan RM1000 yang memaksa kerajaan memberhentikan percetakannya. Pemimpin-pemimpin PAS akan menjadi kaya raya dengan hasil wang rakyat.

Inilah gabungan golongan Ulama dan professional yang dikatakan oeh blogger PAS. Gabungan kurang cerdik dan tak bijak langsung. Hancur negara, musnah negara, Malaysia bakal porak peranda….

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

No Responses to “Tak lulus SRP pun dipanggil ‘professional’ dalam PAS”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s