Melayu Muda
Perbincangan isu-isu bangsa Malaysia

IFC ADALAH GERAKAN MAHU MERAMPAS KEDUDUKAN ISLAM – ZULKIFLI NOORDIN

Datuk Zulkifli Noordin percaya Suruhanjaya Antara Agama (IFC) merupakan salah satu gerakan yang wujud bagi merampas kedudukan Islam sebagai agama rasmi Persekutuan.

IFC yang ditubuhkan sebagai jalan ‘pintu belakang’ bagi pihak pembangkang untuk menghakis Islam bergerak secara senyap dan terancang bertitik tolak dari 14 tuntutan eksklusif bagi hak kesamarataan mana mana individu untuk menganut agama pilihan mereka.

“Apa yang saya faham adalah salah satu dari perjuangan badan ini mahu menjadikan golongan di bawah 18 tahun sebagai ‘tidak mempunyai sebarang agama’ dan bebas untuk menganut mana mana agama setelah mencapai umur 18 tahun. Isu ini dibangkitkan bertujuan sebagai jalan penyelesaian penetapan agama anak apanila salah seorang dari ibu atau bapa bukan beragama Islam” kata beliau.

Datuk Zulkifli Noordin menuntut pihak kerajaan untuk lebih mengambil berat isu ini kerana tidak mahu mana mana pihak mencabar kedaulatan Islam sebagai agama rasmi disamping kebebasan yang diberikan untuk mengamalkan agama masing masing. – Tun Izhalmi Ishak.

(Ihsan: KLPos.com)

Advertisements

No Responses to “IFC ADALAH GERAKAN MAHU MERAMPAS KEDUDUKAN ISLAM – ZULKIFLI NOORDIN”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s